Forum

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Forum

iyi eğLenceLer...

En son konular

» eset 4 keyleri
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyPaz Mayıs 30, 2010 10:51 am tarafından ManiAc

» en sevdiginiz türk rock grubu
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyCuma Ekim 02, 2009 3:49 pm tarafından ManiAc

» Satranç Taşlar Birbiri İle Savaşıyor
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyPerş. Ekim 01, 2009 9:49 am tarafından ManiAc

» SifreLi Cd YazdırMa
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 9:40 am tarafından ManiAc

» Nero 7 FuLL
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 9:34 am tarafından ManiAc

» VDownloader
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 9:29 am tarafından ManiAc

» ’’GÖRÜNENİN ÖTESİNDE’’
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 9:25 am tarafından ManiAc

» Word Game Deluxe [bulmaca oyunu
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 9:23 am tarafından ManiAc

» Cally Of Duty 5
HAFIZA TEKNİKLERİ EmptyC.tesi Ağus. 22, 2009 9:21 am tarafından ManiAc


    HAFIZA TEKNİKLERİ

    ManiAc
    ManiAc
    Admin


    Mesaj Sayısı : 101
    Rap Gücü : 395
    Kayıt tarihi : 07/07/09
    Yaş : 34
    Nerden : ewden

    HAFIZA TEKNİKLERİ Empty HAFIZA TEKNİKLERİ

    Mesaj  ManiAc Perş. Tem. 23, 2009 3:49 pm

    HAFIZA TEKNİKLERİ

    Hafıza eğitimi aldığını söyleyenler ve tv ekranlarında nesneleri sırayla ezberleyen kişilerin izlediği yol zor bir şey değildir. Bunu en iyi açıklama yöntemi örneklemedir. Mesela:
    1- carlsberg, 2- çocuk, 3- kuş olsun. Rakamların seslendirilmesiyle, nesneler arasında bağlantı kurulur. Bir ile bira, iki ile ikiz, üç ile uç. Sonra da bira size carlsberg'ü, ikiz çocuğu ve uç ise kuşu hatırlatacaktır. Neyle bağlantı kurduğunuz size kalmış, hayal gücünüzü kullanacaksınız. Bu tür hafıza şovlarının hayret bırakan etkisinin altında yatan gerçek bu. Uzun ve karışık bir liste hazırlayarak kendinizi test edebilirsiniz. Yapabildiğinizi göreceksiniz.

    Peki bu liste 200, 300 maddelik bir liste olsaydı? Onu da başarmak mümkün fakat bu anlattığım teknik yetersiz kalır. Bu türde olan uzun listeler için kullanılan teknikleri ben bilmiyorum ve bilenler de ücretsiz olarak vermek istemiyorlar.

    İNGİLİZCE KELİMELERİ KALICI OLARAK ÖĞRENMENİN 3 ANA KURALI

    Bu kısımda teoriden biraz sıyrılacağız Basit ama etkili yöntemler konumuz olacak.

    Birinci kuralın temelinde insanların gördüklerini,duyduklarına oranla daha kolay hatırlaması yatıyor. Bazılarının yüzünü hatırlayıp ismini hatırlayamamak da buna iyi bir örnektir. Öğrendiğiniz kelimeleri bir şekilde görünür hale getirmelisiniz.

    İkinci kuralın temeli, görmenin beyin üzerinde yaptığı etki ile hayal ederek görmenin etkisi arasında önemli bir fark yoktur. Bu California görme merkezi araştırmalarının sonucudur.

    Üçüncü kural ise önceden de bahsedilen, kelimelerle hafıza ilişkileri kurmaktır.

    Bu kuralları birleştirirsek; öğrendiğim kelimeyi önce görsel hale getireceğim. Ardından bunu aklımda canlandıracağım ve bu görsel resim ile kelime arasında bir bağ kuracağım. Dikkat edilirse burada işin içine şekiller de katılarak beynin sağ lobu da işe dahil oluyor.

    Örnek olarak, karıştırmak anlamındaki mingle (mingıl) kelimesini alalım. Okunuş açısından mangal'ı andırıyor. Aklımızda birinin bize "'şu mangalı biraz karıştır"' dediğini hayal edelim. İddiaya girerim bundan sonra mingle kelimesinin anlamının karıştırmak olduğunu unutmayacaksınız. Bu teknikleri geliştirmek sizin elinizde. Tek yapmanız gereken bir şeye benzetmek ve onu görsel bir şekle sokarak düşünmek. Sonrasında hatırlamak güç olmayacak.

    SONU 5 İLE BİTEN SAYILARIN KARELERİNİ ALMAK

    Şimdi anlatacağım teknik iki basamaklı ve 5 ile biten sayıların karelerini aklınızdan çok kısa bir sürede alabilmenizi sağlayacak bir teknik. Mesela 75'i alalım. Öncelikle şunu bilmek gerekir ki, sonu 5 ile biten bu sayıların son iki hanesi 25'dir. Bulunacak sayı xx25 şeklinde olacaktır. İlk iki rakam ise sayımızın onlar basamağındaki rakam (7) ile bunun bir fazlasının (Cool çarpımıdır. Yani 7x8=56 ve 75'in karesi 5625. bu tekniği 65, 45, 95... ile de deneyerek tekniğin etkinliğini görebilirsiniz.

    100'E YAKIN SAYILARIN KARELERİNİ ALMAK

    Burada da kullanacağımız teknik hiç zor değil. Örnek olarak 94'ü alıyorum. Sayının 100'den farkı 6. Bu sebeple (94  6) bulacağımız sayının ilk iki basamağı olacak. Yani 88. son iki rakam ise 6'nın (yani sayımızın 100'e uzaklığının) karesi olan 36. Sonuç olarak 94'ün karesi 8836'dır.

    100'e yakın ama 100'den büyük sayıların kareleri alınırken de tek fark olarak çıkarma yerine toplama yapılır. Mesela 106'nın karesi için, (106 + 6) aradığımız sayının ilk üç hanesi olacak. Sonu yine aynı, yani 6'nın karesi 36. 106'nın karesi 112 ve 36 = 11236. Bu tekniği de farklı sayılarla deneyerek işlevselliğini kavrayabilirsiniz.
    _________________________

    Sonuç olarak kimse büyülü ve sihirli işler yapmaz, sadece bildikleri farklı teknikler vardır ve bunları kullanırlar. Bunlardan haberdar olmayanlar ise karşılarındakinin üstün biri olduğunu düşünür. İşin tekniğini bilmek üstünlük ise bu şekilde nitelendirmek doğru olur. Ancak şimdi kimse de 965378 ile 347834'ün çarpımını yapan biri için, zehir gibi kafa var diye düşünmez Bana kalırsa Platon (Eflatun) da "'insanlar doğuştan eşittir"' derken bunu kastediyordu. Herkesin potansiyeli eşittir, bunu araştırmak, keşfetmek, geliştirmek, hangi yollarla bunun yapılacağı ve bu yolların neler olduklarını öğrenmek size kalmış. Herkes kendisinin mimarıdır

      Forum Saati Salı Mayıs 14, 2024 12:45 am